Škola Výmolova

Jídelna

Jídelníček

 

24.-28. 2. 2020 SNÍDA SVAČINA OBĚD SVAČINA VEČEŘE

PO

10.

houska

Duko

mléko/čaj

pudink

rohlík

banán

čaj

pol. zeleninová

srbská čočka

uzené maso

kyselá okurka

čaj

pomazánkové máslo

Kaiserka

jablko

čaj

játrová omáčka

rýže

čaj

ÚT

11.

makovka

Malcao/čaj

 

švédská pomazánka

chléb

rajčátka

čaj

pol. rybí

francouzské brambory

červená řepa

mléčný dezert

čaj

tavený sýr

rohlík luštěninový

mléko/čaj

hovězí debrecínská

těstoviny

čaj

ST

12.

mrkvová pomazánka

chléb

mléko/čaj

kuřecí šunka

máslo

houska cibulová

paprika žlutá

čaj

pol. drůbeží s těstovinou

svíčková omáčka

houskový knedlík

čaj

Lučina ochucená

dalamánek

okurka salátová

čaj

hamburger

bulka

rajče

čaj

ČT

13.

pažitka

máslo

dalamánek

mléko/čaj

koblihové šišky

mandarinka

kakao/čaj

pol. jáhlová

vepřový řízek

bramborová kaše

čaj

strouhaný sýr

máslo

veka

mléko/čaj

vdolky

Granko/čaj

 

 

14.

 

piškotová roláda

Granko/čaj

vejce vařené

máslo

chléb bavorský

pomeranč

čaj

pol. pórková

maďarský drůbeží perkelt

těstoviny mašle

čaj

croissant

jablko

čaj

 

 Veškeré potraviny obsahují alergeny,typy alergenů v jednotlivých výrobcích Vám osobně sdělí zaměstnanci ŠK,nebo jsou zohledněné na jídelním lístku

Seznam alergenů

Alergeny v potravinách

Odvolání na legislativu :
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU
   - obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (1)
   - korýši a výrobky z nich (2)
   - vejce a výrobky z nich (3)
   - ryby a výrobky z nich (4)
   - podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní (5)
   - sójové boby (sója) a výrobky z nich (6)
   - mléko a výrobky z něj (7)
   - skořápkové plody a výrobky z něj - jedná se o všechny druhy ořechů (8)
   - celer a výrobky z něj (9)
   - hořčice a výrobky z ní (10)
   - sezamová semena (sézam) a výrobky z nich (11)
   - oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 (12)
   - vlčí bob (lupina) a výrobky z něj (13)
   - měkkýši a výrobky z nich (14)
Značení alergenů je jen informační požadavek.

Zákonné ustanovení určuje:
„Jasně a zřetelně označit“ strávníkům, že je alergenní složka v potravině přítomna, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníka. Tuto skutečnost si musí hlídat každý sám. Jídelna má pouze funkci informační.
 
Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam alergenů s označením čísla, které je uvedeno na jídelním lístku. Přecitlivělost na některý alergen nelze spojovat s dietním stravováním.

AKTUALITY

Vánoční přání
20/12/2019
více
Dny otevřených dveří a zápis do ZŠ, MŠ
05/11/2019
více
Hrabaliště
13/09/2019
více
VÍCE

SPONZOŘI

VÍCE