Škola Výmolova

Jídelna

Jídelníček

 

23.-27. 11. 2020 SNÍDANĚ SVAČINA OBĚD SVAČINA VEČEŘE

PO

23.
 
houska
máslo
med
mléko/čaj
 
pomazánkové
máslo,pažitka
chléb slunečnicový
paprika červená
čaj
pol. Z vaječné jíšky
špagety
s milánskou omáčkou
 a se sýrem
čaj-ovocný
 
mrkev
máslo
dalamánek
jablko
čaj
 
losos
na másle
brambory
čaj

ÚT

24.
 
bábovka
Malcao
čaj
 
pomazánka
Budapešť
veka
okurka salátová
čaj
pol.hrstková
krůtí guláš
po myslivecku
houskový knedlík
čaj-ovoce
 
lovecký
salám
máslo
Kaiserka
čaj
fazolový
guláš
chléb
čaj
 

 ST

25.

 
játrový 
krém
chléb
čaj
jogurt s ovocem
rohlík
banán
čaj
pol.hovězí s játrovým strouháním
hovězí tokáň
rýže
čaj-ovocný
anglický
rohlík
paprika
žlutá
čaj
hamburger
zelenina
čaj

 ČT

 

26.

tavený sýr
máslo
rohlík
čaj
mléko
pomazánka
drožďová
 chléb pětizrnný
cherry rajčaty
čaj
pol.francouzská
čočka
uzené maso
okurka kyselá
čaj-ovocný
plátkový sýr
máslo
houska cibulová
mléko/čaj
 
vdolečky
s marmeládou
kakao
čaj

 PÁ

 

27.
šunka kuřecí
máslo
dalamánek
mléko/čaj
šátečky
mandarinka
kakao
čaj
pol.kmínová s vejcem
kuřecí plátek přírodní
kuskus
zeleninová obloha
čaj-ovocný
rohlík corny
tavený sýr
mléko/čaj
jablko
 
 


Veškeré potraviny obsahují alergeny,typy alergenů v jednotlivých výrobcích Vám osobně sdělí zaměstnanci ŠK,nebo jsou zohledněné na jídelním lístku

 

Seznam alergenů

Alergeny v potravinách

Odvolání na legislativu :
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU
   - obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (1)
   - korýši a výrobky z nich (2)
   - vejce a výrobky z nich (3)
   - ryby a výrobky z nich (4)
   - podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní (5)
   - sójové boby (sója) a výrobky z nich (6)
   - mléko a výrobky z něj (7)
   - skořápkové plody a výrobky z něj - jedná se o všechny druhy ořechů (8)
   - celer a výrobky z něj (9)
   - hořčice a výrobky z ní (10)
   - sezamová semena (sézam) a výrobky z nich (11)
   - oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 (12)
   - vlčí bob (lupina) a výrobky z něj (13)
   - měkkýši a výrobky z nich (14)
Značení alergenů je jen informační požadavek.

Zákonné ustanovení určuje:
„Jasně a zřetelně označit“ strávníkům, že je alergenní složka v potravině přítomna, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníka. Tuto skutečnost si musí hlídat každý sám. Jídelna má pouze funkci informační.
 
Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam alergenů s označením čísla, které je uvedeno na jídelním lístku. Přecitlivělost na některý alergen nelze spojovat s dietním stravováním.

AKTUALITY

INFORMACE K PROVOZU ŠKOLY OD 18. 11. 2020
12/11/2020
více
Smutná zpráva o úmrtí kolegyně Mgr. Slávky Šťastné
10/11/2020
více
Uzavření školy
31/10/2020
více
VÍCE

SPONZOŘI

VÍCE