Škola Výmolova

Jídelna

Jídelníček

 

 

 

             
             

 

 

   
                 
                 
     
5.-9. 12. 2022 SNÍDANĚ SVAČINA OBĚD SVAČINA VEČEŘE

PO

5.
corny rohlík
máslo
paštika
čaj
šunka kuřecí
máslo
chléb špaldový
paprika žlutá
čaj
pol.bramboračka
buchtičky
s šodó
mléko
čaj
pomazánkové
máslo
dalamánek
čaj
jablko
vepřový
džuveč
rýže
čaj

ÚT

6.
strouhaný sýr
máslo
chléb
čaj
 
pomazánka
rybičková
Kaiserka
čaj
pomeranč
pol.špenátová
těstovinová rýže
s masem a se sýrem
červená řepa,čaj-ovoce
mikulášský balíček
lučina
smetanová
houska
čaj
smažená 
treska
brambory
čaj

 ST

7.
müslli
s mlékem
rohlík
čaj
salám Vysočina
máslo
veka
rajčátka
čaj
pol.hovězí s abecedou
hamburská kýta
houskový knedlík
čaj-ovocný
makovka
kakao
čaj
jablko
masová
pomazánka
chléb
okurka
salátová,čaj

 ČT

8.
anglický
rohlík
jablko
čaj
pudink vanilka
rohlík
jablko golden
čaj
pol.rybí se smaženým hráškem
kuřecí řízek
bramborový salát
čaj-ovocný
paštiková
pěna
chléb cerea
čaj/mléko
špagety
carbonara
čaj

 PÁ

 

9.
šátečky
kakao
čaj
plátkový sýr
máslo
chléb slunečnicový
bílá ředkev,čaj
pol.boršč
vysypaný ptáček
rýže
čaj
ovocná
přesnídávka
rohlík
jablko,čaj
 


Veškeré potraviny obsahují alergeny,typy alergenů v jednotlivých výrobcích Vám osobně sdělí zaměstnanci ŠK,nebo jsou zohledněné na jídelním lístku

 

Seznam alergenů

Alergeny v potravinách

Odvolání na legislativu :
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU
   -1.obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (1)
   -2.korýši a výrobky z nich (2)
   -3. vejce a výrobky z nich (3)
   -4.ryby a výrobky z nich (4)
   -5.podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní (5)
   -6. sójové boby (sója) a výrobky z nich (6)
   -7. mléko a výrobky z něj (7)
   -8. skořápkové plody a výrobky z něj - jedná se o všechny druhy ořechů (8)
   -9.celer a výrobky z něj (9)
   -10.hořčice a výrobky z ní (10)
   -11. sezamová semena (sézam) a výrobky z nich (11)
   -12. oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 (12)
   -13.vlčí bob (lupina) a výrobky z něj (13)
   -14.měkkýši a výrobky z nich (14)
Značení alergenů je jen informační požadavek.

Zákonné ustanovení určuje:
„Jasně a zřetelně označit“ strávníkům, že je alergenní složka v potravině přítomna, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníka. Tuto skutečnost si musí hlídat každý sám. Jídelna má pouze funkci informační.
 
Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam alergenů s označením čísla, které je uvedeno na jídelním lístku. Přecitlivělost na některý alergen nelze spojovat s dietním stravováním.

 

AKTUALITY

FEUERSTEINOVO INSTRUMENTÁLNÍ OBOHACOVÁNÍ
01/12/2022
více
Pražský logopedický den 2022 (čtvrtek 22. 9.)
12/09/2022
více
Zvýšení poplatků od 1. 9. 2022 za ŠD, MŠ, a internát ZŠ a SŠ
31/08/2022
více
VÍCE

SPONZOŘI

VÍCE