Škola Výmolova

Jídelna

Jídelníček

 

 

 

             
             

 

 

         
18.-22. 10. 2021 SNÍDANĚ SVAČINA OBĚD SVAČINA VEČEŘE

PO

18.
tavený sýr
rohlík
mléko/čaj
šunková
pěna
chléb 
hruška ,čaj
pol.hrstková
fazolky na smetaně
s bramborem a vejcem
čaj-ovocný
pomazánkové
máslo
houska
jablko
vepřové
na zelenině
těstoviny
čaj

ÚT

19.
plátkový
sýr,máslo
houska,čaj
plundra
s borůvkami
banán
kakao/čaj
pol.zeleninová
uzené maso,špenát
bramborové šišky
čaj
pažitka
máslo
chléb lámánkový
čaj
karlovarský
guláš
rýže
čaj

 ST

20.
mléko/čaj
pomaz.máslo
s jarní cibulkou
chléb
pomazánka
humus,veka
paprika červená
čaj
pol.čočková
španělský ptáček vysypaný
houskový knedlík
čaj
paštika
máslo
dalamánek
čaj
nudle
s mákem
mléko/čaj
 

 ČT

21.
vaječná 
pomazánka
dalamánek
mléko/čaj
šlehaný
tvaroh
s jahodami
jablko golden,čaj
pol.drůbková s drobením
kuřecí prsa v mrkvi
brambory
čaj
ochucená 
Lučina
pečivo Kaiser
mléko/čaj
obložený
talíř
chléb,čaj
okurka salátová

 PÁ

22.
marmeláda
máslo
houska 
mléko/čaj
pomazánka
rybí 
chléb žitný
rajče cherry,čaj
pol.z vaječné jíšky
selská vepřová pečeně
záhorácká cizrna
čaj
grahamový
rohlík
tavený sýr
jablko,čaj
 


Veškeré potraviny obsahují alergeny,typy alergenů v jednotlivých výrobcích Vám osobně sdělí zaměstnanci ŠK,nebo jsou zohledněné na jídelním lístku

 

Seznam alergenů

Alergeny v potravinách

Odvolání na legislativu :
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU
   -1.obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (1)
   -2.korýši a výrobky z nich (2)
   -3. vejce a výrobky z nich (3)
   -4.ryby a výrobky z nich (4)
   -5.podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní (5)
   -6. sójové boby (sója) a výrobky z nich (6)
   -7. mléko a výrobky z něj (7)
   -8. skořápkové plody a výrobky z něj - jedná se o všechny druhy ořechů (8)
   -9.celer a výrobky z něj (9)
   -10.hořčice a výrobky z ní (10)
   -11. sezamová semena (sézam) a výrobky z nich (11)
   -12. oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 (12)
   -13.vlčí bob (lupina) a výrobky z něj (13)
   -14.měkkýši a výrobky z nich (14)
Značení alergenů je jen informační požadavek.

Zákonné ustanovení určuje:
„Jasně a zřetelně označit“ strávníkům, že je alergenní složka v potravině přítomna, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníka. Tuto skutečnost si musí hlídat každý sám. Jídelna má pouze funkci informační.
 
Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam alergenů s označením čísla, které je uvedeno na jídelním lístku. Přecitlivělost na některý alergen nelze spojovat s dietním stravováním.

 

AKTUALITY

Informace k zahájení školního roku 2021/22
18/08/2021
více
Informace k provozu školy ve dnech 23.-27.8.2021
18/08/2021
více
VYSVĚDČENÍ: 30. 6. 2021 PRÁZDNINY: 1. 7.- 31. 8. 2021 NOVÝ ŠK. ROK: 1. 9. 2021
23/06/2021
VÍCE

SPONZOŘI

VÍCE