Škola Výmolova

Jídelna

Jídelníček

 

 

 

             
         
     
   

 

 

     
 
 
     
     
25.-29.. 9.  2023 SNÍDANĚ SVAČINA OBĚD SVAČINA VEČEŘE

PO

25.
strouhaný sýr
máslo
dalamánek
mléko/čaj
jogurt
ovocný
rohlík
banán,čaj
pol.jáhlová
koprová omáčka
s vejcem a bramborami
ovocný čaj,sušenka
cereální houska
pomazánkové
máslo,pažitka
jablko,čaj
záhorácký
závitek
bramborový
knedlík,čaj

ÚT.

26.
piškotová
buchta
Granko
čaj
šunková
pěna
veka
ředkvičky,čaj
pol.pórková
debrecínský guláš vepřový
houskový knedlík
čaj-ovocný
jahodový
pudink
čaj
 
obložená
bageta
rajče
čaj

 ST

27.
tavený sýr
máslo
houska
mléko/čaj
pomazánka
Budapešť
chléb luštěninový
paprika žlutá,čaj
pol.kuřecí s abecedou
hovězí maso vařené
brambory
domácí tatarka,čaj
paštika
máslo
Kaiserka
jablko,čaj
 

 ČT

28.
   
STÁTNÍ
 
SVÁTEK
   

 PÁ

 

29.
   
ŘEDITELSKÉ
 
VOLNO
   
  Změna jídelníčku vyhrazena.  


Veškeré potraviny obsahují alergeny,typy alergenů v jednotlivých výrobcích Vám osobně sdělí zaměstnanci ŠK,nebo jsou zohledněné na jídelním lístku

 

Seznam alergenů

Alergeny v potravinách

Odvolání na legislativu :
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU
   -1.obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (1)
   -2.korýši a výrobky z nich (2)
   -3. vejce a výrobky z nich (3)
   -4.ryby a výrobky z nich (4)
   -5.podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní (5)
   -6. sójové boby (sója) a výrobky z nich (6)
   -7. mléko a výrobky z něj (7)
   -8. skořápkové plody a výrobky z něj - jedná se o všechny druhy ořechů (8)
   -9.celer a výrobky z něj (9)
   -10.hořčice a výrobky z ní (10)
   -11. sezamová semena (sézam) a výrobky z nich (11)
   -12. oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 (12)
   -13.vlčí bob (lupina) a výrobky z něj (13)
   -14.měkkýši a výrobky z nich (14)
Značení alergenů je jen informační požadavek.

Zákonné ustanovení určuje:
„Jasně a zřetelně označit“ strávníkům, že je alergenní složka v potravině přítomna, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníka. Tuto skutečnost si musí hlídat každý sám. Jídelna má pouze funkci informační.
 
Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam alergenů s označením čísla, které je uvedeno na jídelním lístku. Přecitlivělost na některý alergen nelze spojovat s dietním stravováním.

 

AKTUALITY

Nový školní rok začíná v pondělí 4. září 2023.
28/06/2023
Výsledky přijímacího řízení do MŠ
11/05/2023
více
Výsledky přijímacího řízení do 1. ročníku ZŠ
18/04/2023
více
VÍCE

SPONZOŘI

VÍCE