Škola Výmolova

Jídelna

Jídelníček

 

21.-25. 9. 2020 SNÍDANĚ SVAČINA OBĚD SVAČINA VEČEŘE

PO

21.
croissant
mléko
čaj
pažitka
máslo
dalamánek

paprika

čaj

pol.z vaječné jíšky
Rybí porce smažené/Treska/
bramborová kaše

sušenka

limonáda

pomazánkové 

máslo

rohlík

mrkev
čaj
Výmolský
guláš
těstoviny
čaj

ÚT

22.
sýr plátkový
máslo
chléb žitný
čaj
vaječná 
pomazánka

chléb

rajče

mléko/čaj
pol.drůbková s nudlemi

vepřové špalíky

čočka

zelný salát
čaj-ovocný
pagáček
škvarkový
jablko
čaj
lívance
s marmeládou
a se šlehačkou
kakao/čaj

 ST

 

23.
paštika
máslo
houska
mléko/čaj
 
jogurt 
Kunín ovocný
rohlík
banán
Granko/čaj
pol.rajská s bulgurem
květákový mozeček
brambory s petrželkou
limonáda
uherská pěna
chléb
rajčátka cherry
čaj
hamburger
čaj
 
 

 ČT

 

24.

müslli
s mlékem
rohlík
mléko/čaj
pomazánka
Rozhuda
chléb celozrnný

bluma

mléko/čaj

pol.uzená s rýží
halušky s uzeným masem
a se zelím
čaj-ovocný
ovocné
pyré
rohlík

jablko

čaj

okurková
omáčka
houskový knedlík
čaj

 PÁ

 

25.

tavený sýr
rohlík
luštěninový
mléko/čaj
vepřová šunka
máslo,houska
hroznové víno
čaj
pol.drožďová
přírodní plátek krůtí

bulgur

zelenina

čaj-ovocný
šáteček
ovocný
čaj
 


Veškeré potraviny obsahují alergeny,typy alergenů v jednotlivých výrobcích Vám osobně sdělí zaměstnanci ŠK,nebo jsou zohledněné na jídelním lístku

 

Seznam alergenů

Alergeny v potravinách

Odvolání na legislativu :
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU
   - obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (1)
   - korýši a výrobky z nich (2)
   - vejce a výrobky z nich (3)
   - ryby a výrobky z nich (4)
   - podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní (5)
   - sójové boby (sója) a výrobky z nich (6)
   - mléko a výrobky z něj (7)
   - skořápkové plody a výrobky z něj - jedná se o všechny druhy ořechů (8)
   - celer a výrobky z něj (9)
   - hořčice a výrobky z ní (10)
   - sezamová semena (sézam) a výrobky z nich (11)
   - oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 (12)
   - vlčí bob (lupina) a výrobky z něj (13)
   - měkkýši a výrobky z nich (14)
Značení alergenů je jen informační požadavek.

Zákonné ustanovení určuje:
„Jasně a zřetelně označit“ strávníkům, že je alergenní složka v potravině přítomna, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníka. Tuto skutečnost si musí hlídat každý sám. Jídelna má pouze funkci informační.
 
Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam alergenů s označením čísla, které je uvedeno na jídelním lístku. Přecitlivělost na některý alergen nelze spojovat s dietním stravováním.

AKTUALITY

Povinné zakrývání nosu a úst rouškou od pondělí 14.9.2020 do odvolání.
09/09/2020
více
Pohyb rodičů, žáků a ostatních návštěvníku po budově školy
31/08/2020
více
PRÁZDNINOVÝ POBYT VE ŠKOLE - INFO
19/08/2020
více
VÍCE

SPONZOŘI

VÍCE