Škola Výmolova

Jídelna

Jídelníček

 

 

 

             
             

 

 

   
 
         
     
                 
                 
     
20.-24. 3.  2023 SNÍDANĚ SVAČINA OBĚD SVAČINA VEČEŘE

PO

20.
mnohozrnný
chléb 
pomazánkové
máslo
čaj
plátkový sýr
máslo
veka
okurka salátová
čaj
pol.z jarní zeleninky
fazolky na smetaně
s vejcem
brambory
Čaj-ovocný
croissant
se sýrem
jablko
čaj
 
krůtí plátek
přírodní
rýže
čaj

ÚT

21.
rohlík křoupák
Lučina
Granko
čaj
šátečky
s tvarohem
kakao
banán
čaj
pol. Drožďová
těstovinová rýže
s kuřecím masem
zelný salát
Čaj-zelený
vaječná
pomazánka
Kaiserka
čaj
tousty
se šunkou
a sýrem
rajče
čaj

 ST

22.
piškotová 
roláda
Malcao
čaj
pomazánka
z červené řepy
podmáslový chléb
rajče cherry
čaj
pol.hovězí s játrovou zavářkou
hovězí na slanině
rýže
čaj-ovocný
pomeranč
Vysočina
máslo
houska cibulová
jablko
čaj
pečená
sekaná
bramborová
kaše
čaj

 ČT

23.
šunka
máslo
chléb žitný
mléko/čaj
pudink
jahodový
čaj
jablko golden
pol. Čočková
šumavská kuřecí roláda
bramborová kaše
sušenka,čaj
tavený sýr
máslo
rohlík grahamový
mléko/čaj
krupicová
kaše
s kakaem
čaj

 PÁ

 

24.
paštika
máslo
Kaiserka
čaj
pomazánka
luštěninová
chléb lámánkový
kedlubna
mléko/čaj
pol. Zeleninová se sýrovým 
kapáním
segedínský guláš
houskový knedlík
čaj
dětská výživa
rohlík
jablko
čaj
 
  Změna jídelníčku vyhrazena.  


Veškeré potraviny obsahují alergeny,typy alergenů v jednotlivých výrobcích Vám osobně sdělí zaměstnanci ŠK,nebo jsou zohledněné na jídelním lístku

 

Seznam alergenů

Alergeny v potravinách

Odvolání na legislativu :
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU
   -1.obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (1)
   -2.korýši a výrobky z nich (2)
   -3. vejce a výrobky z nich (3)
   -4.ryby a výrobky z nich (4)
   -5.podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní (5)
   -6. sójové boby (sója) a výrobky z nich (6)
   -7. mléko a výrobky z něj (7)
   -8. skořápkové plody a výrobky z něj - jedná se o všechny druhy ořechů (8)
   -9.celer a výrobky z něj (9)
   -10.hořčice a výrobky z ní (10)
   -11. sezamová semena (sézam) a výrobky z nich (11)
   -12. oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 (12)
   -13.vlčí bob (lupina) a výrobky z něj (13)
   -14.měkkýši a výrobky z nich (14)
Značení alergenů je jen informační požadavek.

Zákonné ustanovení určuje:
„Jasně a zřetelně označit“ strávníkům, že je alergenní složka v potravině přítomna, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníka. Tuto skutečnost si musí hlídat každý sám. Jídelna má pouze funkci informační.
 
Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam alergenů s označením čísla, které je uvedeno na jídelním lístku. Přecitlivělost na některý alergen nelze spojovat s dietním stravováním.

 

AKTUALITY

ZÁPIS DO MATEŘSKÉ ŠKOLY PRO ŽÁKY SE SLUCHOVÝM A ŘEČOVÝM POSTIŽENÍM BUDE 5. 5. 2023 OD 9:00 DO 14:00 HODIN
22/03/2023
více
DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ A ZÁPISY DO MŠ A ZŠ
30/01/2023
více
ZÁPIS DO 1. TŘÍDY PRO SLUCHOVĚ POSTIŽENÉ
19/01/2023
více
VÍCE

SPONZOŘI

VÍCE