Škola Výmolova

Jídelna

Jídelníček

 

 PONDĚLNÍ SNÍDANĚ NEJSOU Z DŮVODU TESTOVÁNÍ

 

        ZŠ,SŠ,zaměstnanci průběžně  MŠ  
  výdej obědů ve středu 30.6.2021     je od 8:30-10:30  11:30  

 

 

    KRÁSNÉ PRÁZDNINY VÁM  PŘEJÍ ZAMĚSTNANCI KUCHYNĚ    
28.-30. 6.. 2021 SNÍDANĚ SVAČINA OBĚD SVAČINA VEČEŘE

PO

28.
 
šlehaný
tvaroh
jablko
čaj
pol.mrkvová
vepřová čína
jasmínová rýže
limonáda
vařené vejce
máslo
chléb
mléko/čaj
čevabčiči
brambory
čaj
 

ÚT

29.
tavený sýr
máslo
houska
mléko/čaj
paštika
máslo
dalamánek
ředkvičky
čaj
pol.hovězí s kapáním
halušky s uzeným masem
a se zelím
limonáda
 
šunka
máslo
Kaiserka
mléko/čaj
jablko
kuře
na
paprice
těstoviny
čaj

 ST

30.
koláče
tvaroh/mák
kakao
čaj
MŠ-SVAČINKA
 
pol.bramboračka
vídeňské párky
hořčice
chléb
limonáda
   
           
           


Veškeré potraviny obsahují alergeny,typy alergenů v jednotlivých výrobcích Vám osobně sdělí zaměstnanci ŠK,nebo jsou zohledněné na jídelním lístku

 

Seznam alergenů

Alergeny v potravinách

Odvolání na legislativu :
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU
   -1.obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (1)
   -2.korýši a výrobky z nich (2)
   -3. vejce a výrobky z nich (3)
   -4.ryby a výrobky z nich (4)
   -5.podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní (5)
   -6. sójové boby (sója) a výrobky z nich (6)
   -7. mléko a výrobky z něj (7)
   -8. skořápkové plody a výrobky z něj - jedná se o všechny druhy ořechů (8)
   -9.celer a výrobky z něj (9)
   -10.hořčice a výrobky z ní (10)
   -11. sezamová semena (sézam) a výrobky z nich (11)
   -12. oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 (12)
   -13.vlčí bob (lupina) a výrobky z něj (13)
   -14.měkkýši a výrobky z nich (14)
Značení alergenů je jen informační požadavek.

Zákonné ustanovení určuje:
„Jasně a zřetelně označit“ strávníkům, že je alergenní složka v potravině přítomna, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníka. Tuto skutečnost si musí hlídat každý sám. Jídelna má pouze funkci informační.
 
Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam alergenů s označením čísla, které je uvedeno na jídelním lístku. Přecitlivělost na některý alergen nelze spojovat s dietním stravováním.

AKTUALITY

VYSVĚDČENÍ: 30. 6. 2021 PRÁZDNINY: 1. 7.- 31. 8. 2021 NOVÝ ŠK. ROK: 1. 9. 2021
23/06/2021
Výsledky přijímacího řízení ZŠ - logopedické vady
22/04/2021
PŘIJMEME od září 2021 SPECIÁLNÍHO PEDAGOGA - učitele v logopedické třídě (1. stupeň)
21/04/2021
VÍCE

SPONZOŘI

VÍCE