Škola Výmolova

Jídelna

Jídelníček

 

 

 

             
             

 

 

   
          KRÁSNÉ PRÁZDNINY VÁM PŘEJÍ ZAMĚSTNANCI KUCHYNĚ      
  výdej obědů ve čtvrtek 30. 6.    od 8:45-9:30 /ZŠ+SŠ   MŠ 11:30    
     
27.-30. 6. 2022 SNÍDANĚ SVAČINA OBĚD SVAČINA VEČEŘE

PO

27.
strouhaný sýr
máslo
houska
mléko/čaj
croissant
čokoládový
banán
čaj
pol.květáková
kuře a'la bažant
brambory
piškot,limonáda
vařené vejce
máslo
veka,jablko
mléko/čaj
smažený
květák
brambory
čaj

ÚT

28.
pažitka
máslo
chléb žitný
mléko/čaj
turistický salám 
máslo
Kaiserka
paprika zelená
čaj
pol.slepičí s abecedou
halušky s uzeným masem
a se zelím
limonáda
jablko
pomazánkové
máslo 
ochucené
bulka
meruňka,čaj
hovězí
na
paprice
těstoviny
čaj

 ST

29.
jogurt
ovocný
rohlík
mléko/čaj
anglický 
rohlík
broskev
čaj
pol.brokolicová
kuřecí řízek
bramborová kaše
kyselá okurka
dortík, limonáda
šunka kuřecí
máslo
chléb lámánkový
mléko/čaj
jablko
pizza
šunková
čaj
 

 ČT

30.
koláče
tvaroh/mák
kakao/čaj
hroznové víno
MŠ-SVAČINKA
 
pol.bramboračka
vídeňské párky
hořčice
chléb
limonáda
   

 PÁ

         


Veškeré potraviny obsahují alergeny,typy alergenů v jednotlivých výrobcích Vám osobně sdělí zaměstnanci ŠK,nebo jsou zohledněné na jídelním lístku

 

Seznam alergenů

Alergeny v potravinách

Odvolání na legislativu :
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU
   -1.obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (1)
   -2.korýši a výrobky z nich (2)
   -3. vejce a výrobky z nich (3)
   -4.ryby a výrobky z nich (4)
   -5.podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní (5)
   -6. sójové boby (sója) a výrobky z nich (6)
   -7. mléko a výrobky z něj (7)
   -8. skořápkové plody a výrobky z něj - jedná se o všechny druhy ořechů (8)
   -9.celer a výrobky z něj (9)
   -10.hořčice a výrobky z ní (10)
   -11. sezamová semena (sézam) a výrobky z nich (11)
   -12. oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 (12)
   -13.vlčí bob (lupina) a výrobky z něj (13)
   -14.měkkýši a výrobky z nich (14)
Značení alergenů je jen informační požadavek.

Zákonné ustanovení určuje:
„Jasně a zřetelně označit“ strávníkům, že je alergenní složka v potravině přítomna, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníka. Tuto skutečnost si musí hlídat každý sám. Jídelna má pouze funkci informační.
 
Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam alergenů s označením čísla, které je uvedeno na jídelním lístku. Přecitlivělost na některý alergen nelze spojovat s dietním stravováním.

 

AKTUALITY

Provoz MŠ a ZŠ
29/06/2022

pro předem přihlášené žáky škola zajišťuje v týdnu od 22. do 26. 8. 2022.

Prázdninový provoz kanceláře školy
29/06/2022

V době prázdnin bude provoz

kanceláře školy v pracovní dny

od 8:00 do 12:00 hodin.

Prázdninový provoz SPC
25/06/2022
více
VÍCE

SPONZOŘI

VÍCE