Škola Výmolova

Jídelna

Jídelníček

 

21.-25. 10. 2019
SNÍDA SVAČINA OBĚD SVAČINA VEČEŘE

PO

21.

rohlík

/1,3,5,7,8,11,12,13/

tavený sýr

/7/

mléko/čaj

/7/ 

koláče tvaroh-povidla

/1,3,5,6,7,8,11/

banán

mléko/čaj

/7/

pol. květáková

/1,3,7,9/

smažená ryba/treska/

/1,3,4,7/

bramborová kaše

/7/

tzaziky

/7/

čaj

Kaiserka

/1,3,5,7,8,11,12,13/

pomazánkové máslo

/7/

jablko

čaj

kuře na protlaku

/1,3,7/

rýže

čaj

ÚT

22.

plátkový sýr

máslo

/7/

houska

/1,3,5,7,8,11,12,13/

mléko/čaj

/7/

šunková pěna

/7/

chléb

/1,3,5,7,8,11,12,13/

rajčátka

čaj

pol. zeleninová s kapáním

/1,3,7,9/

krůtí paprikáš

rýže

/1,3,7/

čaj

 

pomazánka z červené řepy

/7/

dalamánek

/1,3,5,6,7,8,11/

mléko/čaj

/7/

sekaná

brambory

/1,3,7/

čaj

ST

23.

pomazánkové máslo

s jarní cibulkou

chléb

/1,3,5,7,8,11,12,13/

mléko/čaj

/7/

jogurt

rohlík

/1,3,5,7,8,11,12,13/

jablko

čaj

pol.drožďová

/1,3,7,9/

hovězí v mrkvi

/1,7/

brambory

čaj

 

paštika

máslo

houska cibulová

/1,3,5,7,8,11,12,13/

 

čaj

čočka

vařené vejce

okurka

/1,3,7/

čaj

ČT

24.
jablečný závin

/1,3,5,7,8,11,12,13/

Granko/čaj

/7/

pažitka

máslo

/7/

žitný chléb

/1,3,5,6,7,8,11/

bluma

mléko/čaj 

/7/

pol. drůbková s nudlemi

/1,3,7,9/

hamburská kýta

/1,3,7,9/

houskový knedlík

/1,3,7/

 

čaj

obložené večky

máslo

/1,3,5,7,8,11,12,13/

paprika žlutá

čaj

těstovinový salát

s masem

chléb

/1,3,5,6,7,8,11/

čaj

 

 

25.

 

rohlík

/1,3,5,7,8,11,12,13/

müslli

/7/

mléko/čaj

/7/ 

pomazánka z rybího filé

/1,4,7/

chléb

/1,3,5,7,8,11,12,13/


rajče

čaj

pol.vločková

/1,3,7,9/

francouzské brambory

/1,3,7/

červená řepa

čaj

kobliha s marmeládou

/1,3,5,7,8,11,12,13/

kakao

čaj

 

 

Seznam alergenů

Alergeny v potravinách

Odvolání na legislativu :
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU
   - obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (1)
   - korýši a výrobky z nich (2)
   - vejce a výrobky z nich (3)
   - ryby a výrobky z nich (4)
   - podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní (5)
   - sójové boby (sója) a výrobky z nich (6)
   - mléko a výrobky z něj (7)
   - skořápkové plody a výrobky z něj - jedná se o všechny druhy ořechů (8)
   - celer a výrobky z něj (9)
   - hořčice a výrobky z ní (10)
   - sezamová semena (sézam) a výrobky z nich (11)
   - oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 (12)
   - vlčí bob (lupina) a výrobky z něj (13)
   - měkkýši a výrobky z nich (14)
Značení alergenů je jen informační požadavek.

Zákonné ustanovení určuje:
„Jasně a zřetelně označit“ strávníkům, že je alergenní složka v potravině přítomna, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníka. Tuto skutečnost si musí hlídat každý sám. Jídelna má pouze funkci informační.
 
Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam alergenů s označením čísla, které je uvedeno na jídelním lístku. Přecitlivělost na některý alergen nelze spojovat s dietním stravováním.

AKTUALITY

Hrabaliště
13/09/2019
více
Beseda
05/09/2019
více
Konec školního roku
20/06/2019
více
VÍCE

SPONZOŘI

VÍCE