Škola Výmolova

Jídelna

Jídelníček

KRÁSNÉ PROŽITÍ VÁN.-OČNÍCH SVÁTKŮ,HODNĚ ZDRAVÍ A ŠTĚSTÍ                        
V NOVÉM ROCE 2020                
PŘEJÍ VŠICHNI ZAMĚSTNANCI ŠKOLNÍ KUCHYNĚ                        

16.-20. 12. 2019
.-SNÍDA SVAČINA OBĚD SVAČINA VEČEŘE

PO

16.

jogurt

rohlík

mléko/čaj

Lučina

Kaiserka

hruška

čaj

pol. drožďová

žemlovka

mléko/čaj

mrkev

máslo

chléb lámánkový

mléko/čaj

vepřové na kapiích

těstoviny

čaj

ÚT

17.
plátkový sýr

máslo

houska

mléko/čaj

paštika

máslo

dalamánek

Kaki

čaj

pol.hovězí s nudlemi

záhorácká cizrna

pečené kuře

čaj

šunka kuřecí

máslo

rohlík

jablko

čaj

bramborový guláš

čaj

ST

18.

piškotová roláda

Granko/čaj

sýrová pomazánka

houska cibulová

banán

čaj

pol. uzená s bulgurem

kuřecí čína

jasmínová rýže

čaj

pomazánkové máslo

Kaiserka

čaj

slovenský salát

kuřízek

čaj

ČT

19.

tavený sýr

rohlík corny

čaj

pudink

rohlík

mandarinka

čaj

pol. jáhlová se zeleninou

smažené rybí porce

bramborová kaše

kompot

čaj

pomazánka

vajíčková

chléb

mléko/čaj

palačinky

kakao/čaj

 

 

20.

 

pažitka

máslo

chléb

mléko/čaj

pomazánka

čočková

veka

paprika žlutá

čaj

pol. drůbeží s fritáty

poděbradské maso

houskový knedlík

čaj

ovocná přesnídávka

rohlík

jablko

čaj

 

 Veškeré potraviny obsahují alergeny,typy alergenů v jednotlivých výrobcích Vám osobně sdělí zaměstnanci ŠK,nebo jsou zohledněné na jídelním lístku

Seznam alergenů

Alergeny v potravinách

Odvolání na legislativu :
EU – 2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin – datum stanoven na 13. 12. 2014
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivost představující nebezpečí pro zdraví. Je požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Seznam a číselné označení potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označení dle směrnice 1169/11 EU
   - obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich (1)
   - korýši a výrobky z nich (2)
   - vejce a výrobky z nich (3)
   - ryby a výrobky z nich (4)
   - podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z ní (5)
   - sójové boby (sója) a výrobky z nich (6)
   - mléko a výrobky z něj (7)
   - skořápkové plody a výrobky z něj - jedná se o všechny druhy ořechů (8)
   - celer a výrobky z něj (9)
   - hořčice a výrobky z ní (10)
   - sezamová semena (sézam) a výrobky z nich (11)
   - oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2 (12)
   - vlčí bob (lupina) a výrobky z něj (13)
   - měkkýši a výrobky z nich (14)
Značení alergenů je jen informační požadavek.

Zákonné ustanovení určuje:
„Jasně a zřetelně označit“ strávníkům, že je alergenní složka v potravině přítomna, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníka. Tuto skutečnost si musí hlídat každý sám. Jídelna má pouze funkci informační.
 
Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označujícím alergen. V blízkosti jídelního lístku bude vyvěšen seznam alergenů s označením čísla, které je uvedeno na jídelním lístku. Přecitlivělost na některý alergen nelze spojovat s dietním stravováním.

AKTUALITY

Dny otevřených dveří a zápis do ZŠ, MŠ
05/11/2019
více
Hrabaliště
13/09/2019
více
Beseda
05/09/2019
více
VÍCE

SPONZOŘI

VÍCE